Kocaeli İzmit Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yılına Özel Coşkulu Kutlamalar

İzmit Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılını 25-29 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği sanat, spor ve kültürel etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Her yaştan vatandaşa hitap eden bu dolu dolu program, Cumhuriyet coşkusunu tüm şehre yayacak!

İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl büyük bir coşkuyla kutluyor. Cumhuriyet'in 101. yılına özel hazırlanan etkinlikler, kentin dört bir yanında vatandaşlarla buluşacak. Sanattan spora, birçok farklı etkinliğin yer aldığı program, Cumhuriyet değerlerini yaşatmayı ve geniş kitlelerle paylaşmayı amaçlıyor.

25-29 Ekim tarihleri arasında sürecek bu kutlamalar, her yaştan katılımcıyı ağırlayacak. Program, 25 Ekim Cuma günü saat 17.00'de Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi'nde düzenlenecek “Cumhuriyet ve Biz” başlıklı sergiyle başlıyor. Sergi, sanatseverler için Cumhuriyet temalı eserlerle dolu olacak.

Cumhuriyet Sergisi ile Start Veriliyor

İzmit Belediyesi'nin Cumhuriyet coşkusunu başlatacak ilk etkinlik, 25 Ekim Cuma günü saat 17.00'de düzenlenecek olan “Cumhuriyet ve Biz” sergisi olacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin düzenlediği bu sergide, Cumhuriyet teması çerçevesinde disiplinler arası eserler sanatseverlerle buluşacak.

Genç Sporculara Özel Yüzme Yarışları

Cumhuriyet Bayramı kapsamında spora da yer veriliyor. 28 Ekim Pazartesi günü saat 14.00-16.00 arasında İzmit Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek olan yüzme yarışları, genç sporcuları Cumhuriyet coşkusuyla buluşturacak. Bu yarışma, gençler için heyecan dolu bir etkinlik olacak.

Cumhuriyet Bisiklet Turu

29 Ekim Salı günü sabah 09.30’da Yahya Kaptan Mahallesi’nden başlayacak Cumhuriyet Bisiklet Turu, bisiklet severler için özel olarak hazırlandı. Katılımcılar, Yahya Kaptan-Üçyol-Cumhuriyet Parkı-Acısu Parkı güzergahını takip ederek Kültür Tepesi'nde turu tamamlayacak. Aynı gün, Marmara Park Halı Saha Tesisleri'nde düzenlenecek futbol turnuvası da sporseverleri bir araya getirecek.

Konserlerle Coşku Zirveye Çıkıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim akşamında İzmit Belediye Meydanı’nda devam edecek. Saat 18.40’ta çocuk korosunun sahne alacağı etkinlikler, Alara Canay ve Kent Orkestrası'nın konseriyle son bulacak. Cumhuriyet coşkusu, bu unutulmaz konserle zirveye ulaşacak!

İLGİLİ HABERLER