Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya, EMŞAV Kocaeli'yi Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette EMŞAV Kocaeli İl Başkanı Alpay Çakırcı, El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan hazırda bulundu.

Hikmet Erenkaya Kimdir?

Hikmet Erenkaya: Türk Siyasetinin Deneyimli İsmi

10 Ekim 1953'te Kandıra, Kocaeli'de doğan Hikmet Erenkaya, Türkiye'nin siyasi sahnesinde önemli roller üstlenmiş bir siyasetçidir. Eğitimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Mimarlık Bölümü'nde tamamlayan Erenkaya, mesleki kariyerine serbest mimar olarak başlamıştır.

Kocaeli'nin mimarlık alanındaki gelişimine katkıda bulunan Erenkaya, Kocaeli Mimarlar Odası Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Siyasi kariyerine adım atan Erenkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş, ardından TBMM XXIII. Dönem'de Kocaeli Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hizmet vermiştir.

Kişisel yaşamında aile bağlarına büyük önem veren Hikmet Erenkaya, evli ve iki çocuk babasıdır. Hem mimarlık hem de siyaset alanında gösterdiği başarılarla tanınan Erenkaya, Kocaeli ve Türk siyasetine yaptığı katkılarla tanınmaktadır.

İLGİLİ HABERLER