Kartepe'de Duran Tıra Çarptı: Alkollü Çıktı...


Kocaeli Kartepe'de Alkollü Sürücü Park Halindeki Tıra Çarptı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde dikkatsiz bir sürücü tarafından meydana getirilen trafik kazası, maddi hasarla sonuçlandı. Ukrayna uyruklu S.K. isimli şoförün kontrolündeki Mercedes marka tır, park halindeki diğer bir Mercedes tıra yandan çarptı. Olay, Beşinci Sokak'ta gerçekleşti.

Kazanın Detayları ve Alkollü Sürücüye Uygulanan Yaptırımlar

Edinilen bilgilere göre, BC 3787 TB plakalı tırıyla seyir halinde olan S.K., dikkatsizliği sonucu 31 PAN 95 plakalı park halindeki tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta da büyük çapta hasar oluştu. Neyse ki, olayda fiziksel yaralanma meydana gelmedi.

Olay yerine kısa sürede ulaşan polis ekipleri, S.K.'ye alkol testi yaptı. Test sonucunda 2.39 promil alkollü olduğu belirlenen sürücüye 6 bin 439 TL para cezası kesildi ve ehliyetine altı ay süreyle el konuldu. Alkolün yol açtığı bu tür kazalar, hem maddi hasara hem de potansiyel can kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle trafikte alkol kullanımının ciddi sonuçları olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Kazayı gören bir görgü tanığı olan M.T "Seyir halindeki tır duran araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle araçlar sallandı ve kapıda menteşelerde hasar meydana geldi," şeklinde konuştu.

Kaza sonrası tır, gümrük otoparkına çekildi. Polis, olayla ilgili tutanak tutarak gereken işlemleri başlattı.

HABER KAYNAĞI İHA

İLGİLİ HABERLER