İzmit’de Ağaç Katliamı… Mahalleli Ayaklandı!

İzmit Yahya Kaptan’da bayram tatilini fırsat bilen apartman yöneticilerinin gerçekleştirdiği ağaç kesimleri, mahalle sakinlerini harekete geçirerek suç duyurusu hazırlıklarına neden oldu.

İzmit’in en yeşil mahallelerinden Yahya Kaptan’da, Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen bazı apartman yöneticileri tarafından gerçekleştirilen ağaç kesimleri, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Yahya Kaptan Çevre Platformu, bu olaylara karşı harekete geçerek, yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunma hazırlıkları yapıyor.

Çevre Platformu Harekete Geçti

Yahya Kaptan’da yaklaşık 5 bin konuta ev sahipliği yapan ve doğal güzellikleri ile bilinen mahallede, yıllardır süren yanlış budama ve kesim faaliyetleri son bulmuyor. Bu durum, Çevre Platformu üyelerini ve mahalle sakinlerini yöneticilere karşı yasal adımlar atmaya itiyor. Platform üyeleri, apartman yöneticilerinin, Toplu Yapı Yönetim Planı’na aykırı şekilde ve teknik bir zorunluluk olmadan İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvurarak yasa dışı ağaç kesimleri yaptırdığını ifade ediyor.

11 Ağaç Kesilmiş…

En son F11 nolu blokta gerçekleşen 11 adet ağaç kesimi, çevre bilincine sahip vatandaşların tepkisini çekti. Platform üyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü’nün onayı ile sadece bir orman muhafaza memurunun, apartman yöneticileriyle iş birliği içinde ağaçlara kesim izni verdiğini ve bu ağaçların özel şahıslar tarafından kesilip götürüldüğünü tespit ettiklerini belirtiyor.

Yargıtaya Başvuracaklar 

Yahya Kaptan Çevre Platformu, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’nün, mahalledeki yetkilerini aşarak yürütülen bu uygulamalara son vermesini talep ediyor. Platform, ağaçların sadece odun olarak görülmesine ve kentsel ekosisteme verilen zararlara karşı durarak, yargı yoluyla bu sorunlara çözüm bulunması için çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER