52 milyonluk para trafiği ortaya çıkmıştı: Zanlılar adliyeye sevk edildi

Kocaeli, Türkiye merkezli 11 ilde yürütülen önemli bir siber suç baskısında, sahte çevrimiçi reklamlar kullanan ve sahte ürün satışı vaadi veren ve çok sayıda kişiyi dolandıran çağrı merkezleri kullanan bir suç ağı açığa çıkarıldı.

Kocaeli, Türkiye merkezli 11 ilde yürütülen önemli bir siber suç baskısında, sahte çevrimiçi reklamlar kullanan ve sahte ürün satışı vaadi veren ve çok sayıda kişiyi dolandıran çağrı merkezleri kullanan bir suç ağı açığa çıkarıldı. Yetkililer bu programla bağlantılı işlemlerde yaklaşık 52 milyon Türk Lirası'nı takip etti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü öncülüğünde yapılan operasyonda, Serkan Kınalı liderliğindeki grubun, mağdurlarla kurulan çağrı merkezleri aracılığıyla ikna edici ve yanıltıcı taktikler kullanarak yanıltıcı iletişim kurduğu ortaya çıktı.

Bu örgütün üyeleri, avans ödemesi, nakliye, ulaşım, sigorta ücreti gibi çeşitli bahanelerle para toplayıp, bunları kripto para platformlarına aktardılar. Fonları dijital para birimlerine dönüştürerek mali izlerini gizlemeye çalıştılar.

Soruşturmada aralarında depremden etkilenen aileler ve engelli vatandaşların da bulunduğu 37 kişinin dolandırıldığı belirlendi. Suç örgütünün 5 ayrı bölgede çağrı merkezi işlettiği de ortaya çıktı. Bu grubun üç üyesi daha önce 23 farklı suçtan toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

11 ilde düzenlenen koordineli operasyonda 56 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 5'i daha önce çeşitli suçlardan cezaevinde bulunurken, 2'si savcılık talimatıyla ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 49 şüpheli ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

İLGİLİ HABERLER