Son Dakika Önemli İş İnsanı Can Kıraç Hayatını Kaybetti

Önemli İş İnsanı Can Kıraç Vefat Etti...

Koç Holding'in kuruluş sürecinde büyük rol oynayan iş insanı Can Kıraç, 97 yaşında hayata veda etti. İnan Kıraç'ın ağabeyi olan Can Kıraç, Türkiye’nin en önemli iş insanlarından biriydi.

Can Kıraç'ın Hayatı ve Kariyeri

22 Mayıs 1927’de Ankara’da doğan Can Kıraç, çocukluğunu Eskişehir’de geçirdi. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Kıraç, 1949-50 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu başkanlığı yaptı.

1950 yılında Koç Ticaret AŞ Otomobilcilik Şubesi’nde çalışmaya başlayan Kıraç, 1957'de İzmir'deki Egemak şirketine müdür yardımcısı olarak atandı ve bir yıl sonra şirket müdürü oldu. 1963'te Koç Holding’in kurucu ortakları arasında yer aldı. 1973 yılında Koç Holding İcra Komitesi’ne giren Kıraç, 1982'de Otomotiv Grubu başkanı oldu. 1984'te holdingin İdare Komitesi üyesi, 1987'de ise başkanı oldu.

Akademik ve Yazar Kimliği

Koç Üniversitesi’nin kuruluşunda aktif rol alan Kıraç, 1991 yılında emekli oldu. "Anılarımla Patronum Vehbi Koç", "Anılar Olaylar" ve "Kolajlı Taşlamalar" kitaplarını yazdı. 2006 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyeliğe seçildi ve 2013 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından fahri doktor unvanı verildi.



Kaynak: Ekonomim.com

İLGİLİ HABERLER