San Francisco'da Dünyanın İlk Yolcu Feribotu Hidrojen Yakıtıyla Hizmete Başladı

San Francisco Körfezi'nde, dünyanın ilk ticari yolcu feribotu MV Sea Change, 19 Temmuz'dan itibaren hidrojen yakıtıyla hizmete giriyor. Altı aylık test süreci boyunca ücretsiz olacak bu hizmet, 75 yolcu kapasitesine sahip.


İleri Teknoloji ile Çevre Dostu Ulaşım


San Francisco Körfezi'nde, dünyanın ilk ticari yolcu feribotu MV Sea Change, 19 Temmuz'dan itibaren hidrojen yakıtıyla hizmete giriyor. Altı aylık test süreci boyunca ücretsiz olacak bu hizmet, 75 yolcu kapasitesine sahip. Feribot, Bay Ship and Yacht ile All-American Marine tarafından inşa edildi ve 21 metre uzunluğunda.

Hidrojenin Gücü


Feribotun elektrikli güç üniteleri, hidrojen yakıt hücreleriyle çalışıyor. Tek bir hidrojen dolumu ile 300 deniz mili (555 km) veya 16 saat boyunca seyir yapabiliyor. Bu teknoloji, denizcilikte karbon salınımını azaltmada önemli bir adım olarak görülüyor.

Hidrojenin Geleceği


Hidrojen, ulaşım sektöründe dekarbonizasyon için büyük umut vaat ediyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için hidrojenin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmesi gerekiyor. Böylece, egzozlardan sadece su buharı çıkacak ve çevreye zararlı gazlar salınmayacak.



Kaynak: 3dnews

İLGİLİ HABERLER