Kavurucu Sıcaklar Geliyor!

İstanbul'da Kavurucu Sıcaklıklar Kapıda...


Son haftalarda İstanbul'da etkili olan yüksek sıcaklık ve nem oranı, hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise hissedilen sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.

Yüksek Nem Oranı ve Sıcaklıklar


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre, İstanbul'da sıcaklıklar 34-36 dereceye çıkacak. Yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşabilir. Marmara Bölgesi'nde, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da benzer sıcaklıklar bekleniyor.

Bölgesel Sağanak Yağışlar


Sıcak hava dalgasının etkisi altındaki Türkiye'nin bazı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar öngörülüyor. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ordu, Tokat, Van, İstanbul'un doğusu, Sakarya ve Kocaeli'de sağanak yağışlar görülebilir. Ancak bu yağışların sıcaklıkları düşürmesi beklenmiyor.

Uzmanlardan Uyarı


Uzmanlar, sıcak hava dalgasının hafta başında etkisini kaybetmeye başlayacağını ve sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirtiyor. Ancak önümüzdeki günlerde de sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretme ihtimali bulunuyor.



İLGİLİ HABERLER