Diyarbakır’da Büyük Yangın! 17 Köyü Alevlere Teslim Oldu…

Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı arasında çıkan büyük yangın, hızla büyüyerek yerleşim bölgelerini tehdit ediyor. Üç kişinin hayatını kaybettiği ve dokuz kişinin yaralandığı bu felakette, yetkililer acil havadan müdahale çağrısında bulunuyor. İşte detaylar

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki ekili alanlarda başlayan yangın, yerleşim bölgelerine sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangında üç kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Yangının anız kaynaklı olduğu belirlendi.

Yerleşim Alanlarına Sıçradı

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememişken, Mezopotamya Ajansı’na göre alevler bölgedeki yerleşim yerlerine sıçradı. Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını belirterek acilen helikopter desteği talep etti. Aynı şekilde Çınar Belediye Eşbaşkanı Semra Akyüz de yangının büyüklüğüne dikkat çekerek havadan müdahale çağrısında bulundu.

Can Kaybı ve Yaralılar

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yangının anız yangını kaynaklı olduğunu ve iki vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak ilerleyen saatlerde bu sayı üçe yükseldi, yaralı sayısı ise dokuz olarak belirlendi. Vali Su, tüm ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına devam ettiğini ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Yangının Mardin’e Yayıldığı Bildirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yangının Mardin’e doğru yayıldığını duyurdu. Kriz Masası oluşturuldu ve 5 yangın söndürme ekibi ile 15 personel yangın bölgesinde çalışmalara katıldı. Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki alanlarda yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, önlem amaçlı personel ve araç takviyesinin sürdüğü bildirildi.

Vali Ali İhsan Su, “İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef üç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, dokuz yaralı vatandaşımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER