Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Mesajı: “Esad ile Görüşebiliriz”


Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın son açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasının önünde hiçbir engel olmadığını belirtti. Erdoğan, “Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir hedefimiz yok. Kardeş topluluktur Suriye halkı. Aile görüşmelerine kadar Sayın Esad ile görüşmeler yaptık. Olmaz diye bir şey yok, yarın yine olur” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerine de değindi. Türkiye genelinde yapıların sağlamlaştırılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, kaçak yapıların yarattığı tehlikelerden bahsetti. “Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde birçok kaçak yapının doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gitmemiz gerekiyor. Yıkılan binalarda sıkıntı var, 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım” dedi.

MHP İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR


Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile uzun süredir devam eden çalışmalarından da bahsetti. “Devlet Bey ile uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimiz var uzun zamandır. Devam ettirdik, devam ettireceğiz. Suistimale de fırsat vermeyeceğiz. Devlet Bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almak gerekir bunları değerlendirdik, görüştük. Her görüşmemizde de yaklaşık bir saat bu değerlendirmeleri yapıyor ve adımlarımızı atıyoruz” şeklinde konuştu.

SURİYE İLE İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM Mİ?


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın “Girişimlere açığız” mesajına da yanıt verdi. Erdoğan, Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması için hiçbir sebep olmadığını belirterek, “Sayın Esad ile yine görüşebiliriz” dedi. Erdoğan, “Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi hedefimiz yok. Kardeş topluluktur Suriye halkı. Aile görüşmelerine kadar Sayın Esad ile görüşmeler yaptık. Olmaz diye bir şey yok, yarın yine olur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları, Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayabileceği sinyallerini verdi. Aynı zamanda kentsel dönüşüm ve MHP ile devam eden siyasi çalışmalar konusunda da önemli mesajlar içeren bu açıklamalar, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin iç ve dış politikasında önemli gelişmelerin yaşanabileceğini gösteriyor.



İLGİLİ HABERLER