BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TV100'de Kübra Par'ın Sorularını Cevapladı!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TV100 Televizyon kanalında Kübra PAR'ın konuyu oldu ve gündemde olan Kızının mecliste işe alınması meselesi hakkında bilgiler verdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TV100 Televizyon kanalında Kübra PAR'ın konuyu oldu ve gündemde olan Kızının mecliste işe alınması meselesi hakkında bilgiler verdi.
Kübra PAR çok konuşulan konu kapsamında Kübra PAR kendisine "kızınızı mecliste işe mi koydunuz?  Ne iş yapıyor işe nasıl girdi diye sordu.

BENİM BÖYLE BİR YETKİM YOK

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, benim kimseyi işe almak gibi bir yetkim yok dedi. Destici 5.000 kişinin mecliste çalıştığını belirtti. Evladım nitelikli ve yetişmiş bir gençtir farklı yerlerde de çalıştırabilirdim ama evladımın mecliste yetişmesini istedim.
Mecliste 600 millet vekili var, her birine 3 kadro tahsis ediliyor ve istedikleri kişileri alıyorlar dedi. Meclis gruplarının de yüzlerce kişi istihdam ettiği hatırlatan Destici; oradaki birimler, kendi ihtiyaçlarını kendi usullerine göre alıyorlar dedi.

Kızının 100 bin lira maaş alındığına dair söylentilere de kesintiler sonrası 37 bin TL aldığını ifade etti.

Bunun üzerine Kübra PAR 600 milletvekilinin toplamda 1.800 kişiyi / kendi evlatlarını işe koyacak olursa, halk nasıl iş bulacak veya milyonlarca işsiz genç nasıl iş bulacak diye sordu. Kızınız en iyi üniversitede okumuş ve birinci olmuş olabilir, yine de bu etik değil dedi.

Destici şöyle cevap verdi: Yolda kalmış işsiz kalmış herkesin elini tutan ve yardımcı olan birisiyim. Size göre kızlarımız evde mi kalsın? İşsiz mi kalsın diye sordu ardından siz beni konuşturmuyorsunuz, kasıtlı bir yayın yapıyorsunuz dedi.

5.000 PERSONEL NASIL GİRDİYSE KIZIM DA ÖYLE GİRDİ


Destici " cevabını veremeyeceğim hiç bir soru yok ve ben hiç bir yanlışın içinde bulunmadım" dedi.
Herkes dinlesin diye devam eden Destici, mecliste 5.000 personel var ve bunlar hangi şartlarda işe girdiyse benim kızım da o şartlarda işe girdi. Benim hedef alınmamın nedeni siyasi muarızlarımızın çocuklarımız üzerinden bize zarar verme girişimidir dedi.

Milletvekillerinin bazılarının hem vekil maaşı aldığını hem de emekli maaşı aldıklarını hatırlattı ve bu durumun yanlış olduğunu savunduğunu ifade etti. Ayrıca hazine yardımlarının da milyarlarca liraya ulaştığını ve bunun da ekonomik yük getirdiğini hatırlattı.

Bunun üzerine Kübra PAR, Destici'ye " şahsınızla ya da partinizle ilgili bir kast olmadığını, bu kadar tecrübeli bir siyasetçi iken kızınızın işe girmesinin gündeme geleceğini tahmin etmiş olmanız gerekirdi dedi. Kızınız istifa etmeyi düşünüyor mu acaba? diye sorması üzerine de Destici şöyle cevap verdi:

-" Efendim burada gayri ahlaki bir durum yoktur! Gayri vicdani veya yasa dışı bir durum yoktur" dedi. Ahlak ile etik aynı şeylerdir ben felsefe bölümü okudum dedi. Destici;  Siyasetimize karşı cevabı olmayanlar, bizi evlatlarımız üzerinden vurmaya çalışıyor, benimle hesabı olanlar gelip hesap sorabilir diye ekledi.

HABER KAYNAĞI

Kaynak: TV100

İLGİLİ HABERLER