Bayram Bitiminde İstanbul'a Dönüş Çilesi...


Kurban Bayramı tatilinin son gününde, vatandaşların memleketlerinden veya tatil beldelerinden dönüşe geçmesiyle birlikte Türkiye'nin çeşitli yollarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu yoğunluk, özellikle İstanbul'a dönüş yollarında kendini hissettiriyor.

Tekirdağ-İstanbul Kara Yolu


Tatilini bitirip dönüş yoluna çıkan vatandaşlar, Tekirdağ-İstanbul kara yolunda yoğunluk oluşturuyor. Özellikle Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy, Üniversite ve Kumbağ mevkilerinde trafik akıcı ancak yoğun. Polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri aşırı hız yapmamaları, takip mesafesini korumaları ve hatalı sollama yapmamaları konusunda uyarıyor. Bu önlemler, trafik akışının düzenli devam etmesini sağlamaya yönelik.

43 İlin Bağlantı Noktası: Kırıkkale


Kurban Bayramı için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuğu, 43 ilin bağlantı noktası olan Kırıkkale’de trafik yoğunluğunu artırmış durumda. Kırıkkale-Ankara kara yolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş ilerliyor. Karayolları ekipleri, trafik akışını sağlamak için bazı kavşakları geçici olarak trafiğe kapattı. Bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Muğla’da Yoğun Dönüş Trafiği


Muğla ve ilçelerinden dönüş yapan tatilciler, özellikle öğle saatlerinden itibaren yoğun bir trafik oluşturuyor. Fethiye ve Marmaris’ten yola çıkan tatilciler, Gökova Kavşağı’ndan Muğla çıkışına kadar yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Uzun araç kuyrukları oluşurken, Sakar mevkiindeki rampada bazı araçların hararet yapması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Menteşe ilçesi Bölge Trafik Kavşağı’nda da araç yoğunluğu zaman zaman trafiğin durma noktasına gelmesine neden oluyor.

Anadolu Otoyolu ve D-100 Kara Yolu Durumu


Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikametinde Üçköprü, Kaynaşlı ve Düzce gişeleri ile Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde trafik yoğun ancak akıcı bir şekilde ilerliyor. Otoyolun Ankara istikameti ile D-100 kara yolunun her iki yönünde ise trafik normal seyrinde. Karadeniz kentlerine bağlanan D-100 kara yolunun Karabük kesiminde de akıcı yoğun trafik görülüyor.

Polis ve jandarma ekipleri, yoğun trafiğin akışını sağlamak için önlemler almaya devam ediyor. Sürücüler, özellikle hız sınırlarına uymaları ve dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılıyor. Bu tedbirler, bayram dönüş trafiğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini amaçlıyor.Bayram tatilinden dönen vatandaşlar, trafik yoğunluğu ve alınan önlemlerle ilgili sabırlı ve dikkatli olmalı. Yolların güvenli ve sorunsuz olması için yetkililerin uyarılarına kulak verilmesi, kazaların ve olumsuz durumların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.

Kaynak: Gazete Oksijen

İLGİLİ HABERLER