Yengesini ve Yeğenini Darp Eden Kuzenini Öldürdü, Müebbet Hapis Cezası İstendi

Kocaeli İzmit'de yengesini ve yeğenin darp eden kuzenini tabancı ile vurarak öldüren sanık için müebbet hapis cezası istendi.

Ne Olmuştu?

Doğan Mahallesi 8. Sokak'da geçtiğimiz yıl 12 Mart'da meydana gelen olayda, Işık Filiz (58) kuzeni Mehmet A'nın kızı B.A.'nın evinin camını kırıp genç kız ile annesi M.A.'yı darp eterken B.A.'nın amcası Metin A. (57) ise olaya müdahele etmişti. Kavganın büyümesiyle Metin A., kuzeni Işık Filiz'i tabancayla vurarak kaçmıştı. Yaralanan Filiz hastanede hayatını kaybetti ve Metin A. ise tutuklanmıştı.

Müebbet Hapis İstendi

Işık Filiz'in öldürülmesine dair hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Hazırlanan iddianamede sanık Metin A.'nın ikiz kardeşi Mehmet A. ile kuzeni Işık Filiz arasında husumet bulunduğunu söyleyerek; Mehmet A.'nın, Işık Filiz ile yaşadıkları problemi Metin A.'ya anlatarak olaydan 2 gün önce de Işık Filiz'in Mehmet A.'nın kızı B.A. ile eşini M.A.'yı darp ettiği ifade edildi.

İddianamede, Mehmet A'nın yurt dışında olması sebebi ile darp olayını öğrenen Metin A.'nın , yengesi ve yeğeninin korkması sebebiyle onların evinde yaşadığı, olay günü saat 07.00 sularında Işık Filiz'in elinde kürekle B.A.'nın yaşadığı apartmanın giriş kapısının camını kırarak, sanık Metin A.'nın sese uyanarak dairenin önüne çıktığı ve Işık Filiz'e 5-6 el ateş edip öldürdüğü kaydedildi. 

Sanık hakkında ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet, ''ruhsatsız silah kullanımı'' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadir hapis cezası istendi.

Kaynak: İHA

İLGİLİ HABERLER