Vali Yavuz, Kocaeli'nin 3 Aylık Raporunu Açıkladı: '14 Suç Örgütü...'

Kocaeli'de son üç ayda gerçekleştirilen operasyonlarla 14 suç örgütü çökertilirken, terör, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığına büyük darbe vuruldu. Vali Seddar Yavuz, güvenlik güçlerinin etkin mücadelesinin suç oranlarını düşürdüğünü ve vatandaşların huzurunu sağlamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, son üç ay içinde gerçekleştirilen yoğun güvenlik operasyonları sonucunda, 7 mafya, 5 kaçakçılık ve 2 mali suç örgütü olmak üzere toplamda 14 organize suç çetesinin dağıtıldığını duyurdu. Bu başarı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde elde edildi.

Terörle Mücadelede Büyük Adımlar

Vali Yavuz, terörle mücadele kapsamında yapılan 38 operasyonda 97 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 16'sının tutuklandığını ve 20'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Bu operasyonlar, bölgede terör tehdidine karşı önemli bir mücadele örneği teşkil ediyor.

Göçmen Kaçakçılığına Darbe

Göçmen kaçakçılığına yönelik sürdürülen etkin mücadelede, 46 operasyon gerçekleştirilmiş, 59 organizatör yakalanmış ve bunlardan 29'u tutuklanmıştır. Ayrıca, bu dönemde 818 düzensiz göçmen yakalanarak, geri gönderme merkezlerinden bin 245 kişi sınır dışı edilmiştir.

Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Başarılar

Bin 909 uyuşturucu operasyonu yapılarak, 2 bin 349 şüpheli gözaltına alınmış, 194'ü tutuklanmıştır. Operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiş, bu da uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığı göstermektedir.

Organize Suçlara Karşı Kesintisiz Mücadele

Vali Yavuz, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, 23 operasyon yapılmış, 117 kişi gözaltına alınmış ve çeşitli suç örgütleri çökertilmiştir.

Suç Aydınlatma Oranlarında Artış

Kocaeli'de suçların aydınlatılma oranının yüzde 95 ve üzeri olduğunu ifade eden Vali Yavuz, mallara karşı işlenen suçlarda bu oranın yüzde 67 olduğunu ve bu oranı artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Trafik Güvenliği Öncelikli Konu

Trafik kazaları ve özellikle yaya ölümleri üzerinde duran Vali Yavuz, tüm vatandaşları trafik kurallarına uymaya çağırdı. Özellikle otoyollarda yaşanan yaya ölümlerine dikkat çekerek, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER