Şener Söğüt İtiraz Tartışmalarına Son Noktayı Koydu; "Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, CHP'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarının reddedilmesi sonrası yapılan algı operasyonlarını eleştirerek, demokratik sürece ve vatandaşın iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar...

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, CHP'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarının reddedilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Söğüt, itirazların bir hak olduğunu belirtirken, kamuoyunda oluşturulan algının vatandaşın iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı. İtirazların ilgili kurullar tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

Oy Farkı

Başkan Söğüt, seçim sonuçlarındaki 1.395 oy farkına dikkat çekerek, bu durumun yüzde 1,5'lik bir farkı temsil ettiğini belirtti. Algı yaratma çabalarının, toplumu galeyana getirmeye yönelik olduğunu eleştirdi.

Söğüt, her sandıkta partilerin kurul üyelerinin bulunduğunu hatırlatarak, CHP'nin sandık kurulu üyelerinin de sonuç tutanaklarını imzaladığını ve bu sürecin şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazların, aslında maddi hatalara dayanmadığını belirten Söğüt, bu itirazların algı yaratmaya yönelik olduğunu söyledi.

Elektrik Kesintisi İddiası

Seçim günü yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Söğüt, kesintilerin kısa sürede giderildiğini ve sandık kurulu üyelerinin işlemleri tamamladığını belirtti. Elektrik kesintisi yaşanan sandıklarda herhangi bir itirazın olmadığını vurguladı.

Geçersiz oyların oranına değinen Söğüt, bu oranın diğer ilçe ve şehirlerle benzer olduğunu belirterek, bu durumun normal bir seçim sürecinin parçası olduğunu ifade etti.

''Yenilen pehlivan güreşe doymaz''

Söğüt, demokrasiye saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, seçim sonuçlarının kabul edilmesi gerektiğini belirtti. "Yenilen pehlivan güreşe doymaz" atasözünü kullanarak, itirazların asıl amacının seçimin iptali olabileceğini öne sürdü.

 
 
 



İLGİLİ HABERLER