Kocaeli Duman Altı Oldu

Kocaeli'nin Başiskele bölgesindeki Hayat Kimya sanayi tesisinden yükselen beyaz duman, İzmit Körfezi üzerinde yoğun bir sis tabakası oluşturdu. Endişeye kapılan yerel halk, bu durumu cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Hayat Caddesi üzerinde konumlanan Hayat Kimya'nın sanayi tesisinin bacalarından çıkan dumanlar, İzmit Körfezi'ni bir sis bulutu gibi sararak çevresel kirliliğe yol açıyor. Bölgedeki birçok yerden belirgin şekilde görülebilen bu beyaz duman, mahalle sakinlerinin şikayetlerine neden oluyor. Yerel halk, sorunun çözümü için yetkililerden destek istiyor.

Tesisin faaliyete geçtiği ilk günden itibaren duman yaydığını belirten mahalle sakinlerinden Perihan Demir, "Yıllardır bu durumdan rahatsızız, şikayetlerimizi ilettik ancak bir değişiklik olmadı. Özellikle gece saatlerinde dumanın arttığını görüyoruz. Bu durum insanların sağlığını olumsuz etkiliyor, astım vakalarında ciddi bir artış var. Yaşam kalitemizi düşürüyor, bizi mağdur ediyor. Ancak karşı tarafın gücü karşısında sesimizi yeterince duyuramıyoruz. 'Filtre sistemi kuracağız ve bu sorunlar tekrarlanmayacak' şeklinde taahhütlerde bulundular. Sanırım filtre sistemini kurmuş olmalılar ama duman yayılmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

 
 
 
 
 

İLGİLİ HABERLER