İzmit Körfezi’nde 1923 Metrekarelik Türk Bayrağı Açıldı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yüzüncü yılı, Kocaeli'de özel etkinliklerle coşku içinde kutlandı. İzmit Körfezi'nde 100 dalgıç, büyük bir Türk bayrağını suyun altında sergileyerek unutulmaz bir an yaşattı. Bu bayrak, tam 1923 metrekare büyüklüğündeydi. Bunun yanı sıra, 10 farklı ülkeden gelen sporcular, heyecan dolu bir maraton yarışına katıldı. Sekapark'ta toplanan kalabalık, bu anları büyük bir ilgiyle izledi ve dronlarla havadan kaydedildi.

"Kocaeli, Ulusal Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkıyor"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını coşku ve gurur içinde kutlamaktayız. Bu özel günde, tüm kurumlarımızla birlikte anlamlı etkinlikler düzenledik. 100 yıl önce kurulan Cumhuriyetimizin yeni bir yüz yıla adım attığı bu dönemde, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu tür organizasyonların önemine inanıyoruz. Denizde sergilenen bu dev bayrakla, ulusal bağımsızlığımızın ve onurumuzun sembolünü gururla izledik" şeklinde konuştu.

"Yüzüncü Yıl Coşkusuyla Kutlamalar Sürüyor"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı, tüm şehrimizde coşkuyla kutlanıyor. Bu özel günde, Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını görüyoruz. Su altında sergilenen dev bayrağın açılması için gösterilen çaba takdire şayandır ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

İLGİLİ HABERLER