İşaretlerle Hayat Kurtarmak: Depremle Mücadelede İşaret Dili Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden afet hazırlık çalışmaları kapsamında, işitme engelli bireyler için özel bir deprem bilinçlendirme programı düzenlendi. İşaret dili uzmanlarının da dahil olduğu bu eğitimde, katılımcılara evlerini nasıl depreme dayanıklı hale getirecekleri, deprem sırasında ve sonrasında atılması gereken adımlar konusunda ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Kocaeli'deki Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, 2023-2024 öğretim yılı boyunca da uygulamalı deprem eğitimlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ortalama olarak yıllık 10 bin kişinin eğitim aldığı bu merkezde en son olarak Kocaeli Sağır Kadınlar Sosyal Dayanışma Derneği üyelerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde deprem anında hayat kurtarıcı "çök-kapan-tutun" teknikleri pratiğe dökülerek katılımcılara öğretildi.

Büyükşehir belediyesinde görevli işaret dili uzmanları tarafından verilen bu eğitimlerde, felaket öncesi, anında ve daha sonrasına neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verilerek, işitme engelli bireylerin de afetlere hazırlıklı olmaları sağlandı. Kocaeli Sağır Kadınlar Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Dilber Özcan, alınan eğitimin faydalı olduğunu vurgulayarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Bilgi Evleri gibi çeşitli resmi kurumlar ve ilçe belediyeleri, ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde yürütülen ortak projeler sayesinde şimdiye dek 105 bin 616 kişiye deprem eğitimi verilmiş bulunmaktadır. 25 kişilik gruplar için düzenlenen eğitimlere katılmak isteyen bireyler ve gruplar, 153 numaralı Çağrı Merkezi'nden eğitim için randevu talep edebiliyorlar.

İLGİLİ HABERLER