Gemi Kazası Sonucu Denize Dökülen Yükler Temizleniyor

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde dün öğleden sonra gerçekleşen,  Kirazlıyalı Mahallesi'nde bulunan Evyapport limanında, Hong Kong bandıralı devasa konteyner gemisi "YANG MING", manevra yaparken yanlışlıkla kıyıdaki vinçlere çarptı ve büyük bir hasara yol açtı. İşte detaylar...

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde dün öğleden sonra gerçekleşen,  Kirazlıyalı Mahallesi'nde bulunan Evyapport limanında, Hong Kong bandıralı devasa konteyner gemisi "YANG MING", manevra yaparken yanlışlıkla kıyıdaki vinçlere çarptı ve büyük bir hasara yol açtı.

Dev Gemiden Kaza Anı

"YANG MING" adlı konteyner gemisi, 368 metre uzunluğu ve 51 metre genişliğiyle, limana yaklaşırken beklenmedik bir şekilde yönünü kaybetti ve kıyıda bulunan üç kule vinçle çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle, 137 metre yüksekliğindeki bu vinçler bir domino etkisiyle yıkıldı. Vinçlerden birinin kırılan parçası, gemideki konteynerlere düşerek, bazılarının denize düşmesine sebep oldu.

Müdahale Edildi

Olayın ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi duruma hızla müdahale etti. Denize saçılan konteynerler ve diğer malzemelerin çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla, deniz yüzeyine sosis bariyerler yerleştirildi. Daha sonra, deniz süpürgeleri kullanılarak su yüzeyindeki atıklar temizlenmeye başlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bağlı Mavi Takım, bu süreçte kıyı temizliği yaparak çalışmalara destek verdi.

Kocaeli son dakika haberleri için Kocaeli Haberdar Gazetemizi takip edin...

İLGİLİ HABERLER