Cumhuriyet Yaşam Merkezi O Tarihte Açılacak

İzmit Belediyesi, kentin sosyal yaşamına katkı sağlayacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor: Cumhuriyet Yaşam Merkezi! Bu yeni merkez, "İzmit Unutmaz" ilkesiyle, 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın anısını onurlandıracak. İşte detaylar...

İzmit Belediyesi, kentin sosyal yaşamına katkı sağlayacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor: Cumhuriyet Yaşam Merkezi!

Bu yeni merkez, "İzmit Unutmaz" ilkesiyle, 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın anısını onurlandıracak. Veliahmet Mahallesi'nde, Alemdar Caddesi'nde Cumhuriyet Parkı'nın yanında konumlanan Cumhuriyet Yaşam Merkezi, 22 Mart'ta kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Merkez, İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün bir parçası olarak, ailelere ve çocuklara yönelik bir dizi hizmet sunacak. Burada, ebeveynler çocuklarını günde iki saatliğine, alanında uzman personelin gözetiminde bir oyun odasında güvenle bırakabilecekler.

Ayrıca, merkezde ortaokul ve lise öğrencileri için ders çalışma imkanı sunan bir Etüt Odası bulunacak. Bu odada 15 kişilik bir kapasite ile ücretsiz internet erişimi sağlanacak, böylece evde internet erişimi olmayan veya derslerine odaklanmak isteyen öğrenciler için ideal bir çalışma ortamı yaratılacak.

Cumhuriyet Yaşam Merkezi, aynı zamanda ücretsiz diyetisyen ve psikolog hizmetleri de sunacak. Bu hizmetler, beslenme danışmanlığından kilo yönetimine, çocuk ve sporcu beslenmesinden ergenlik dönemi beslenme ihtiyaçlarına kadar geniş bir yelpazede destek olacak.

Engelli bireyleri olan aileler için de düşünülmüş olan merkezde, Kuruçeşme Yaşam Merkezi'nde başarılı bir şekilde yürütülen Kısa Mola programının ikinci şubesi hizmet verecek. Bu program, engelli bireylerin ailelerine günlük yaşamda destek olmayı, onlara kişisel zaman ayırma imkanı sunmayı ve çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Kocaeli son dakika haberleri için Kocaeli Haberdar Gazetemizi takip edin...

İLGİLİ HABERLER