Çocuk hırsız suç makinesi çıktı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir tatlıcı dükkanına gece vakti camı kırarak giren ve içerideki nakit parayla birlikte SMA hastası bebekler için toplanan bağışları da çaldı...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir tatlıcı dükkanına gece vakti camı kırarak giren ve içerideki nakit parayla birlikte SMA hastası bebekler için toplanan bağışları da çalan iki hırsız, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden birinin reşit olmayan bir çocuk olduğu ve 181 suçtan kaydının bulunduğu belirlendi.

Olay, 11 Mart'ta Ömerağa Mahallesi'nde bulunan Fethiye Caddesi üzerindeki bir tatlıcıda gerçekleşti. Gece saatlerinde dükkanın camını kırarak içeri giren iki kişi, kasadaki 4 bin 500 TL'yi ve SMA hastası çocuklar için toplanan bağışları içeren kumbarayı çaldı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı.

Polisin titiz çalışması sonucu, hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen B.G. ve 18 yaşından küçük yabancı uyruklu H.S. Gölcük'te yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden B.G'nin 5, H.S'nin ise dikkat çekici şekilde 181 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.

İLGİLİ HABERLER