Çiftçilere Gübre ve Tohum Desteği

Kocaeli'de çiftçilere destek devam ediyor... Yeni projeler açıklandı

Kocaeli Büyükşehir, tarımı ve hayvancılığı ileriye seviyeye taşımak için sunduğu ''2024 Yılı İlkbahar Yem Bitkisel Tohumu ve Gübre Destek Projesi'' öncülüğünde, çiftçilerimize tohum ve gübre yardımında bulunulacak. 

2 Bin Çiftçi Yararlanacak

%50 hibeli destek, üreticiler tarafından talep görmeye başladı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şubesi İl genelinde gerçekleşen yem bitki tohum destekleme projesi dahilinde 2 Bin çiftçiye %50 hibe 1200 ton gübre ve 100 ton dane mısır tohumu yardımı yapılacak. Kocaeli'de 50 bin mısır tarlasına yardım yapılması bekleniyor. Tohum yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi'nden belgeleri ile talepte bulunacak.

Talepler Alınıyor

Gölcük, İzmit, Başiskele, Kartepe ve Derince'de çiftçiler başvurularını Büyükşehir Muhtarlık Dairesine 7-16 Şubat tarihi aralığında yapacak. Çayırova, Gebze, Dilovası ve Darıca'da ise talepler 7-9 Şubat arasında Büyükşehir Gebze Hizmet Binası'nda yapılacak.  Kandıra'da çiftçiler Kandıra Belediyesi yeni hizmet binasında 7-16 Şubat tarihi arasında başvuru gerçekleştirebilecekler. Karamürsel'de ise vatandaşlar Belediye Binası'nda 9 Şubat Cuma günü talep oluşturabilecekler.

Kaynak: İHA

İLGİLİ HABERLER