Bakan Yılmaz Tunç: "Darbecilerin Yaptığı Anayasa İle Yürüyemeyiz”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca ilçesinde Bartınlılar Derneği tarafından düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca ilçesinde Bartınlılar Derneği tarafından düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, mevcut darbeci anayasanın artık ülkeye yol gösteremediğini dile getirdi. Adalet Bakanı, Türkiye'nin daha demokratik ve katılımcı bir anayasa ile yoluna devam etmek istediğini belirtti.

'Gerçek Belediyecilik'

Bakan Tunç, iftar programında Kocaeli'nin hizmet anlayışıyla örnek bir şehir olduğunu dile getirerek, özellikle sel felaketinde Bartın'a gösterilen yardımseverliği övdü. Gerçek belediyecilik anlayışının Türkiye'ye büyük fayda sağladığını vurgulayan Tunç, Cumhurbaşkanı'nın liderliği altında insan odaklı politikalar izlendiğini ve bu doğrultuda hizmetlerin sürdüğünü ifade etti.

Vatandaşın Görüşü Alınıyor

Adalet Bakanı, son 22 yılda ülkenin hak ve özgürlükler alanında önemli reformlar gerçekleştirdiğini belirterek, demokratikleşme ve adaletin güçlendirilmesi adına yapılan çalışmalara dikkat çekti. Darbeci ve vesayetçi anlayışa son verilerek, kurumların demokratik ve hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yeni bir anayasa ile daha ileriye taşınması gerektiğini, bu anayasanın herkesin görüşlerinin alındığı, temel hak ve özgürlükleri öne çıkaran sivil ve demokratik bir yapıya sahip olması gerektiğini belirtti.

İftar programına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radie Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve vatandaşlar da katıldı.

Kocaeli son dakika haberleri için Kocaeli Haberdar Gazetemizi takip edin...

İLGİLİ HABERLER