38 Günlük Eşini ve Kayınpederini Öldüren Sanığın Cezası Belli Oldu

Kocaeli'de boşanma aşamasındaki hemşire eşini ve kayınpederini öldüren sanığın cezası belli oldu.

Olay, 18 Ekim 2022 yılında Barbaros Mahallesi'nde bulunan otoparkta gerçekleşmişti. Beyza S. (23) boşanma aşamasında olduğu Ömer S. (31), Şanlıurfa'da kendisinden kaçan ve Kocaeli'ye taşınan eşini takip etti. Eşini ve kayınpederini Şahin K'nın arabasıyla evinin otopark alanına geldiğini gören katil eş, il kayınpederine daha sonra da arabadan eve koşan eşi Beyza S'ye ateş etti. Beyza ve babası yaşamını yitirdi. Ömer Sorguç ise hemen ardından göz altına alındı. İfade sonrası zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

38 Gün Evli Kalmışlar

Davada sanığın maktulle 38 gün boyunca evi kaldığı ortaya çıktı. Şanlıurfa'dan Kocaeli'ye gelen Beyza Sorguç zanlı tarafından 6 gün boyunca evlerini otelden gözetlediği de öğrenildi. Ayrıca zanlı, eşinin nişanda takılan 1 milyon değerinde olan takıları aldığını ve dolandırıldığını iddia etti.

''Uyku Uyuyamıyorum''

Tutuklu katil zanlısı Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması devam etti. Duruşmaya maktulün aile avukatı Ersayın Işık, Zanlı Ömer S. ve avukatı katılım sağladı. Olay yüzünden pişman olduğunu dile getiren tutuklu Ömer Sorguç:

''İşlediğim suç sebebiyle uyku uyuyamıyorum" 

dedi. Avukat Ersayın Işık: 

''Olay tasarlayarak hunharca işlenmiştir. Sanığın en yüksek suçtan cezalandırılmasını talep ediyorum"

şeklinde konuştu.

2 Defa Ağırlaştırılmış Müebbet

Mahkemede, sanığın eşi Beyza S. ve kayınpederi Şahin K'ya karşı işlemiş olduğu ''kasten adam öldürme'' suçundan 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayriyetten zanlı ''ruhsatsız silah kullanımı'' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Kaynak: İHA

İLGİLİ HABERLER