100. Yıl Etkinliği

Belediye Başkanı Serdar Yılmaz'ın ev sahipliği yaptığı bir konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, İlçe Eğitim Şefi Ahmet Özdemir ve ilçedeki 85 okul yöneticisi katıldı. Toplantıda söz alan Ahmet Özdemir, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Bu özel günlerde yanımızda olan Yeniköy Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm ülkede büyük bir heyecanla bu önemli günü kutlarken, ilçemizde de bu coşkuyu Türk bayrağımızla pekiştireceğiz. Gerçek anlamda kalkınma, eğitimin kalitesiyle direkt ilişkilidir. Değişim için ilk adımın birey olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyada yaşanan adaletsizlik ve ırkçılık konusuna değinen Başkan Serdar Yılmaz, "Eğer bağımsızlığımızı ve irademizi o dönemlerde sergilemeseydik, global ölçekte yaşanan bu olumsuzluklar bizlere de dayatılırdı. Bugün örnek aldığımız, demokrasinin merkezi olarak gördüğümüz ülkelerin bu durumlara nasıl tepki verdiklerini gözlemliyoruz. Bizleri ayakta tutan, ulusal değerlerimiz ve birliğimizdir. Umarım bu birlik ve bütünlük hep devam eder" dedi.

Yeniköy'ün evrimini yakından izlediğini vurgulayan Yılmaz, "Ben bir Yeniköy'liyim. Okullarımızın, ailelerimizin ve halkımızın geçirdiği değişimi dikkatle izliyorum. Çok yol aldık ve bu başarıda sizlerin büyük payı var. İmkânlarımız dahilinde her zaman yanınızda olacağız. Bu özel günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları anarak, 100. yılımızı coşkuyla kutluyorum" diye belirtti.

Etkinlik sonrasında Belediye Başkanı Serdar Yılmaz, okullarda sergilenmek üzere Türk bayrağı ve Atatürk portresini okul yöneticilerine sundu.

İLGİLİ HABERLER