Şener Söğüt: 'Şehitlerimize Borçluyuz'

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, şehit aileleri ve gazilerle düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi. Söğüt, "Eğer bugün özgürce nefes alabiliyor, huzurla bir arada olabiliyorsak, bunun şehitlerimizin fedakarlıklarına borçluyuz" şeklinde konuştu.

Katılımcılar ve Açılış

Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen iftar programına, Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün yanı sıra Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Başsavcısı Ali Mesut Kavak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Başkan Söğüt'ten Anlamlı Mesajlar

Programda bir konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, şehitlerin fedakarlıklarının bugünkü özgürlük ve huzurun temeli olduğunu vurguladı. Söğüt, "Bu vatan için canını feda eden kahramanlarımız ve onların geride bıraktığı ailelerin acılarını yüreğimizde hissediyor, sizlerle birlikte acıyı paylaşıyoruz" dedi.

Şehit ve Gazi Yakınlarına Sürekli Destek

Söğüt, şehit ve gazi yakınlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, "Bu topraklar, şehitlerimizin kanıyla sulanarak vatan toprağı haline geldi. Şehit ve gazi yakınlarımıza olan desteğimiz sürekli olacak. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin anlam ve önemini her zaman kalbimizde tutuyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Kalkar'dan Şehitlik ve Gazilik Vurgusu

Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da şehitlik ve gaziliğin maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar yüce bir mertebe olduğunu söyledi. Kalkar, "Şehit ve gazi olmak, milletimizin her bir ferdine nasip olabilecek en büyük şeref kaynağıdır. Sizlerle her zaman gurur duyuyor, yanınızda olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda, gazilere hizmetlerinin takdiri olarak plaketler takdim edildi, bu jestle onların fedakarlıkları ve kahramanlıkları onurlandırıldı.

İLGİLİ HABERLER