Belediyeye Ait Buğdaylar İhtiyaç Sahiplerine Un Oluyor

Gölcük Belediyesi, ilçe genelindeki çeşitli boş arazilerde gerçekleştirdiği buğday ekimi sayesinde elde ettiği unları, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.

Bu kapsamda, Gölcük Belediyesi tarafından Rahvan At Koşu Pisti'nin merkezinde yer alan yaklaşık 38 dönümlük arazi başta olmak üzere, ilçenin birçok farklı noktasındaki boş araziler yeniden buğday tarlasına çevrildi ve bu alanlardan hasat yapıldı. Bu sosyal girişimle, ilk hasatta 20 ton buğday elde edilerek un haline getirilmişti. Bu yıl tekrar ekimi yapılan alanlardan da tonlarca un üretildi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, unların sosyal yardım projelerinde kullanılacağını belirterek, "Yazlık Taşocağı bölgesindeki 5 dönümlük arazi ve Rahvan At Yarış Pisti'nin ortasındaki alanda ekmiş olduğumuz buğdaylardan elde ettiğimiz unlar şu anda bizde. Bereket Öz Un Fabrikası'nın sahibi Mehmet Şakir Özmen'e, buğdaylarımızı ücretsiz olarak un haline getirdiği için özellikle teşekkür ederim. Elde ettiğimiz 10 kilogramlık un paketlerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER