Düzce Haber: Et, Süt Ve Yumurta Üretim Yerleri Denetlenecek

12-29 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Düzce İl genelinde 34 gıda kontrol memuru ile kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerinde 616 denetim gerçekleştirildi. Yumurta, et ve süt üretim tesislerinde denetimler 2-13 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında devam ediyor.

Gıda satışı yapılan işyerlerinde, "tüketiciyi kandırmak amacıyla, düşük kaliteli yerli işlenmiş peynirler, etiketlerinde yabancı ülke bayrakları kullanılarak, coğrafi işaretli ithal peynirlerin markaları taklit edilerek ve kalitesiyle bilinen markalar taklit edilerek satılmaktadır". şarküteriler, marketler, kasaplar, bakkallar, büfeler vb., hijyen, muhafaza vb. Peynir etiketlerinin koşulları, son kullanma tarihi (STT), kaydı ve özellikle izlenebilirliği kontrol edildi.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yıl boyunca normalde gerçekleştirilen risk bazlı gıda denetimlerinin yanı sıra yumurta, et ve süt üretim tesisleri de denetlenecek.

Düzce'de gıda kontrolörleri personeli, 2023 yılı başından eylül ayı sonuna kadar toplam 5 bin 977 gıda denetimi gerçekleştirirken, yasayı ihlal eden 46 işletme sahibine toplam 814 bin 993 TL idari para cezası kesildi. Bu denetimler sırasında ilgili gıda mevzuatı.

Tüketicilerin sağlık ve çıkarlarının en üst düzeyde Firmalar arası haksız rekabetin korunması ve önlenmesi amacıyla, güvenli olmayan gıda tedarik edenler göz ardı edilecek ve gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.