Bolu Haber: Evi Su Bastı, Ev Sahibi Evden Kovdu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yağışın ardından rögarların tıkanması neticesinde 3 katlı bir evin alt katı tamamen kullanılamaz hale geldi.

Serencik Mahallesi'nde yaşanan sel felaketi, Tetik ailesinin evini de vurdu. Aşırı yağış sonucu rögarların taşmasıyla evin içi atık suyla doldu. Evde yaşanamaz duruma gelen aile, belediyeden yardım istedi ancak istedikleri desteği alamadı. Eşyalarını toplayarak evi terk etmek zorunda kalan aile, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

"Evimiz Kullanılamaz Hale Geldi"

Evlerinin atık suyla dolmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Gözde Tetik, "Yağmur yağmaya başladığında evdeydik. Birden bire suyun evin içine girdiğini gördük. Çok korktuk ve panikledik. Yetkililere haber verdik ama çok geç geldiler. Rögarları açmakla uğraştılar ama bize hiç ilgi göstermediler. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Maddi kaybımızın yanında manevi olarak da çok yıprandık. Eşyalarımızı kurtarmaya çalıştık ama çoğu zarar gördü. Şimdi başka bir yere taşınmak zorundayız" diye konuştu.

"Ev Sahibi Bizi Kovdu"

Sel sularından etkilenen bir başka ev sahibi ise, "Evimizin içi berbat oldu. Kokudan duramıyoruz. Ev sahibi de bize 'çıkın' dedi. Biz de çıkmak zorunda kaldık. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Belediyeden bize yardım eli uzatmasını istiyoruz" dedi.

İLGİLİ HABERLER