Yurt Dışı Çıkış Harcı Yeniden Belirlendi: Yeni Tutar Açıklandı

Yurt dışına çıkış harcı, yapılan son düzenlemelerle birlikte 500 TL'ye yükseltildi. Bu yeni oran her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek.Yurt dışına çıkış harcı için yapılan zam kararı açıklandı.


Yurt dışına çıkış harcı, yapılan son düzenlemelerle birlikte 500 TL'ye yükseltildi. Bu yeni oran her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek.Yurt dışına çıkış harcı için yapılan zam kararı açıklandı. Vergide adalet ve etkinlik sağlamayı hedefleyen vergi paketi kapsamında, yurt dışına çıkış harcının 500 TL olarak belirlendiği bildirildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı ve vergi düzenlemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışına çıkış harcının yeni tutarını duyurdu. Güler, "Yurt dışına çıkış harcını 500 lira olarak belirliyoruz. Bu tutar her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılacaktır" dedi.

Bu değişiklikle birlikte, daha önce 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı %233 oranında zamlanmış oldu.

Yurt Dışı Çıkış Harcından Kimler Muaf?

Yurt dışında oturma izni olanlar, 7 yaşını doldurmamış çocuklar, pasavan ve benzeri belgelerle yurt dışına çıkanlar, Kuzey Kıbrıs’a kimlik belgesi ile seyahat edenler ve yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı bu harçtan muaf tutuluyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Nasıl Ödenir?

Yurt dışı çıkış harcı ödemeleri havalimanlarındaki otomat ve veznelere, gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine yapılabiliyor.





Kaynak: ekonomim

İLGİLİ HABERLER