SPK O Hesaplarla İlgili Soruşturma Başlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki asılsız haberleri yayan sosyal medya hesapları ve web siteleri hakkında SPK soruşturma başlattı. İşte Ayıntılar...

Bakan Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki yanlış iddiaları ortaya atan hesaplar hakkında soruşturma başlatıldı. Asılsız istifa haberleri; Borsa yatırımcılarını da yanlış yönlendirmişti. Borsa yatırımcıları bu asılsız haber nedeniyle zarara uğratılmıştı. SPK da bu hesaplar hakkında gerekli incelemeleri başlattı.

Kurum resmi internet sitesinde açıklama yaptı:  Açıklamada, kurumun Borsa İstanbul Pay piyasasında işlemleri anlık olarak takip edildiği belirtildi. Piyasayı bozan hareketlere karşı denetim mekanizmasının sürekli olarak işletildiği belirtildi. 

Bu haftanın son işlem gününde Sosyal Medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanının istifa ettiği yönündeki yanlış bilgileri yayan hesaplarla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

Piyasaları yalan yanlış haberlerle manipüle etmeye çalışanların 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağının hükme bağlandığı da belirtildi.

İLGİLİ HABERLER