Son 6 Ayda 1.38 Milyar Dolar Kripto Para Çalındı!

2024 yılının ilk altı ayında, siber suçlular kripto para dünyasında büyük çaplı hırsızlıklar gerçekleştirdi. Blockchain analitik şirketi TRM'nin verilerine göre, bu süre zarfında 1,38 milyar dolar değerinde kripto para çalındı

2024 yılının ilk altı ayında, siber suçlular kripto para dünyasında büyük çaplı hırsızlıklar gerçekleştirdi. Blockchain analitik şirketi TRM'nin verilerine göre, bu süre zarfında 1,38 milyar dolar değerinde kripto para çalındı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkmış durumda.

Büyük Saldırılar ve Kayıplar

Kripto hırsızlıklarının yaklaşık %70'i beş büyük saldırıdan kaynaklandı. En büyük saldırı, Japonya merkezli DMM Bitcoin borsasına yapıldı ve bu saldırıda 300 milyon dolar değerinde 4500'den fazla token çalındı. Bu tür büyük hırsızlıklar, toplam kaybın büyük bir kısmını oluşturuyor.

Hırsızlık Yöntemleri ve Güvenlik Açıkları

Siber suçlular genellikle kapalı anahtarlar ve mnemonic seed ifadeleri gibi güvenlik açıklarını hedef alıyor. Yüksek kripto para fiyatları, suçluları daha fazla cezbetmekte ve bu da hırsızlıkların artmasına neden olmaktadır.



Kaynak: 3dnews

İLGİLİ HABERLER