SocGen Analistleri Faiz Ve Dolar Tahminlerini Açıkladı

SocGen tarafından yapılan çalışmalar sonucunda dolar kurunun bu yıl ne kadar olacağı açıklandı.

Yeni ekonomi yönetiminin Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hareket ettiğini belirten SocGen analistleri, faizlerin daha fazla artacağını ve faizlerin artmasının dolar kurunun yükselişini durduramayacağını açıkladı. Hem faiz hem de dolar kurunun artacağını belirten şirket analistleri, artışların rekor düzeylere ulaşacağını ve bu yılın sonunda dolar kurunun mevcut seviyesinden çok daha yüksek seviyede olacağına işaret etti.

Societe Generale (SocGen) analistleri, enflasyonun artışta olduğu Türkiye'de bu yılın sonuna kadar dolar kurunun 30 lira seviyesine yükseleceğini ve yıl sonunda 30 lira seviyesinde işlem görecek olan dolar kurunun daha fazla artmasının da mümkün olduğuna dikkat çekti.

600 Baz Puanlık Faiz Artışı Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından bu ay yapılacak olan faiz toplantısında faizlerin artırılacağını belirten SocGen analistleri, faizlerin bu ay %31'e yükseltilmesinin beklendiğini ve yılın son çeyreğinde ise hızlı bir artış yapılarak beklentilerin üzerine çıkılacağını açıkladı.

TCMB'nin yılın dördüncü çeyreğinde %600 baz puanlık faiz artışı yapmasını bekleyen şirket analistleri, 2024'ün ilk çeyreğinde ise faiz oranının %40 seviyesini göreceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER