Simit Sarayı'nın İşletmecisi DMR Unlu Mamuller Halka Arz Ne Zaman? Talep Toplama Tarihleri Belli Oldu!

Simit Sarayı'nın İşletmecisi DMR Unlu Mamuller Halka Arz ne zaman? SPK onayıyla gerçekleşecek olan halka arzın talep toplama tarihleri belli oldu. Peki DMR Unlu Mamuller halka arz ne zaman, kaç lot, eşit mi yoksa oransal mı?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), DMR Unlu Mamuller (%40’ı Simit Sarayı’na ait) halka arzına onay verdi. SPK, pay başına 10,24 TL fiyatla gerçekleşecek olan bu halka arzı onaylayarak yeşil ışık yaktı. SPK'nın kararına göre, şirketin 110,3 milyon TL olan sermayesi 185,3 milyon TL'ye çıkarılırken, bu artış sırasında 75 milyon tutarındaki bölümü halka arz ile elde edilecek. DMR Unlu Mamuller'in halka arz fiyatı pay başına 10,24 TL olarak belirlendi. Bu hamle ile şirketin yüzde 40'ı halka açılacak ve şirketin toplam değeri 1 milyar 897 milyon TL'ye ulaşırken, halka arzdan toplanacak miktar da 768 milyon TL olacak.

DMR Unlu Mamuller Halka Arz Geliri ile Ne Yapacak?

DMR Unlu Mamuller’in ticareti incelendiğinde Simit Sarayı da karşımıza çıkıyor. Şirket ürettiği ürünlerin %40’ını Simit Sarayı için sağlıyor. Geri kalan ürünler yaklaşık olarak 30 ülkeye ihraç ediliyor, bunlar arasında Danimarka, İsrail ve Kanada gibi ülkeler de bulunuyor. Halka arzdan elde edilecek gelirle, özellikle donuk ürünlerin üretimi ve taşınması için gerekli olan makine ve soğuk zincir yatırımlarının yapılması planlanıyor. Re-Pie ortaklığı sonrası şirket, ürünlerini sadece Simit Sarayı mağazalarında değil, diğer marketlerde ve otellerde de satışa sunmayı hedefliyor.

DMR Unlu Mamuller’in Borcu Ne Kadar?

DMR Unlu Mamuller, borçsuz bir şirket olarak dikkat çekiyor ve Simit Sarayı'ndan farklı bir finansal yapıya sahip olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca, şirketin Simit Sarayı markasının 30 yıllık isim hakkına sahip olduğu da önemli bir detay. Bu halka arzın ardından Simit Sarayı'nın da halka açılacağı söyleniyor.

DMR Unlu Mamuller Halka Arz Talep Toplama Tarihleri Ne Zaman? 

DMR Unlu Mamuller halka arz talep toplama tarihleri 21 Eylül – 22 Eylül olarak açıklandı.

DMR Unlu Mamuller Halka Arz Eşit mi Oransal Mı?

Eşit dağıtım ilkesini benimseyen şirket, halka arz sürecini tamamladıktan sonra Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

DMR Unlu Mamuller Kaç Lot Verecek?

DMR Unlu Mamuller'in halka arzı, 75.000.000 lot ile yatırımcılara sunulacak. DMR Unlu Mamuller, Borsa İstanbul'da işlem görmek için gün sayıyor. Şirketin Borsa İstanbul'da kullanacağı hisse sembolü ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER