Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstihdam Artışı Olduğunu Belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin dengelenmeye devam ettiğini belirterek istihdamda önemli artışların yaşandığını vurguladı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin dengelenmeye devam ettiğini belirterek istihdamda önemli artışların yaşandığını vurguladı. Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk yedi ayında istihdamın yaklaşık 600 bin kişi arttığını ve işsizlik oranının Temmuz ayında yüzde 8,8 olarak kaydedildiğini belirtti.

SANAYİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜME 

Şimşek, açıklamasında, sanayi sektöründeki büyümenin ılımlı bir seyir izlediğini ve sanayi üretiminin ilk yedi aylık süreçte yıllık bazda yüzde 1,2 oranında arttığını söyledi. Ayrıca, dış talep koşullarının iyileşmeye devam ettiğini vurgulayarak, ihracat iklim endeksinin de bu durumu teyit ettiğini ekledi.

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ana ticaret ortaklarında talep artışının beklendiğini ve bu durumun hem üretim hem de ihracat açısından olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti. Şimşek, üretim ve ihracatta sürdürülebilir bir rekabet gücü sağlamak adına verimliliğe dayalı üretim modeline odaklanacaklarını belirterek, sanayide dönüşüm, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, dijital ve yeşil dönüşüm ile beşeri sermayenin güçlendirilmesine yönelik yapısal reformların öncelikli olduğunu kaydetti.Bu kapsamda, dış talepteki iyileşmeden azami ölçüde faydalanmak için reformlar ve verimlilik artışı odaklı stratejilerle destekleyici politikaların hayata geçirileceğini vurguladı.

kaynak İHA

İLGİLİ HABERLER