Emekliler Bayram İkramiyesinin Daha Yüksek Olmasını İstiyor

Ekim ayında verilecek ikramiye ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilirken, ikramiyenin ne kadar olacağı ise belirsiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmeler konusunda çalışmalar olduğunu ve yapılacak çalışmalar konusunda ilgili bakanlardan bilgi alarak konuyu değerlendireceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından emekliler gelecek Ekim ayında verilmesi beklenen bayram ikramiyesinin 5 bin lira seviyesine yükseltilmesini isterken, maaşlarında da zamlı maaş yatırılmasını istiyor.

Emekliler, 7 bin 500 lira seviyesinde olan emekli aylıkları ile kira ödeyemez ve gıda alamaz duruma geldiklerini belirtirken, yapılacak emekli maaşı düzenlemesinin ikramiye ile verilmesi halinde biraz rahatlayacaklarını ve nefes alabileceklerini belirten paylaşımlar gerçekleştiriyor.

Henüz Açıklama Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli maaşlarında artış ve bayram ikramiyesi konusunda henüz ne karar verildiğine dair açıklama yapılmış değil.

Kısa süre sonra emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, sorularına yanıt verilmesi beklenirken, emeklilerin Ekim ayında zamlı maaş alıp alamayacaklarının belirsiz olduğu bilinmekte. 

Emekliler 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyesine yükseltilmesini ve her 3 ayda bir kez maaşlarında iyileştirme olmasını talep ediyor.

İLGİLİ HABERLER