Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar Olacak?

 
 

Türkiye'deki milyonlarca emekli vatandaş, bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Özellikle yeni yılda uygulanacak olan zamlı maaşlar belli olduktan sonra, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam miktarı büyük bir merak konusu haline geldi. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) tarafından yapılan açıklamalara göre, emeklilerin ikramiye ödemeleri genellikle bayramdan önceki hafta içerisinde gerçekleştiriliyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ GEÇMİŞTE  NASIL ÖDENİYORDU?

Geçmiş yıllarda uygulanan ödeme planına göre, SSK kapsamında gelir/aylık alan emeklilerin ödeme günleri ve bayramdan kaç gün önce ikramiyelerinin ödendiği şu şekilde sıralanabilir:

  • Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara bayramdan 7 gün önce,
  • Ödeme günü 21, 22, 23 olanlara bayramdan 6 gün önce,
  • Ödeme günü 24, 25, 26 olanlara bayramdan 5 gün önce.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alan emekliler için ise ödeme planı şöyle:

  • Ödeme günü 25 ve 26 olanlara bayramdan 4 gün önce,
  • Ödeme günü 27 ve 28 olanlara bayramdan 3 gün önce.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise genellikle bayramdan 2 gün önce ödeniyor.

BU YIL EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekliler için önemli bir ödeme olan bayram ikramiyeleri yine bayramlardan önce ödenecek. Bu bilgiler ışığında, benzer bir ödeme düzeninin bu yıl da uygulanacağını söylemek mümkün. Ancak, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam miktarı ve detayları hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. Emekliler ve ilgili taraflar, Bakan Işıkhan'ın gelecek açıklamalarını ve resmi duyuruları dört gözle bekliyor. Emekli maaşına yapılan zam oranında yapılması muhtemel olan emekli ikramiyeleri için ön görülen limit en çok 4.000 TL olabilir. Bazı kaynaklara göre bu rakam 5.000 TL olarak ödenecek ancak kesin bir oran belli değil. Eğer yüzde 49.25 oranında yapılırsa; emekli ikramiyesi 2024 yılında 3.000 TL olarak ödenecek. Bu ikramiyenin 4.000 TL veya 5.000 TL olarak ödenmesi de ihtimaller içinde yer alıyor.


İLGİLİ HABERLER