Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Tasarruf Tedbirleri Hamlesi: Audi A8 İade Edildi...

Diyanet İşleri Başkanlığı, 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında önemli bir adım attı. Başkanlık, geçtiğimiz haftalarda kiralanan Audi A8 model aracın iade edildiğini duyurdu...⤵⤵⤵⤵

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Tasarruf Tedbirleri Hamlesi: Audi A8 İade Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında önemli bir adım attı. Başkanlık, geçtiğimiz haftalarda kiralanan Audi A8 model aracın iade edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tasarruf tedbirlerinin titizlikle uygulanacağı ve kamuoyuyla paylaşılmasının önemli olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, tasarruf tedbirleri çerçevesinde ilk etapta şu adımları atacaklarını açıkladı:

Eğitim ve Toplantılar: Tüm hizmet içi eğitimler, Başkanlığın eğitim merkezleri ve diğer mekanlarında gerçekleştirilecek. İçeriği uygun eğitim programları ise çevrim içi olarak yapılacak.

Araç İadesi: Başkanlık hizmetinde kullanılan Audi A8 model araç iade edildi.

Malzeme Alımları: Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi ve kırtasiye gibi alımlar yapılmayacak.

Toplantılar: Ataşe-müşavirler toplantıları başta olmak üzere tüm kurumsal toplantılar çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Yurt Dışı Programları: Başkanlığın hizmetleri açısından çok önemli ve zaruri haller dışında yurt dışı programları iptal edilecek. Yurt dışı personel görevlendirmeleri en az seviyede tutulacak.

Uzaktan Çalışma: Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkanları geliştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tedbirlerin tüm merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında titizlikle uygulanacağını ve yakından takip edileceğini belirtti. Tasarruf tedbirleriyle, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının hedeflendiği vurgulandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İLGİLİ HABERLER