AK Parti Emekli Maaşlarına Düzenleme Yapacak mı?

Emekliler, maaşlarına düzenleme bekliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira ancak kirada olan bir emekli için yaşam son derece zor olmaya başladı. AK Parti bu durumun farkında ve emeklilerin durumunu iyileştirmek için çalışmalar sürüyor. Ayrıntılar haberimizde...⤵⤵⤵

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarına yönelik yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Akbaşoğlu, emekli maaşlarında iyileştirme yapılacağını ve bu konunun seçimler sonrası, Meclis'in Nisan ayında çalışmalarına başlamasıyla ele alınacağını belirtti.

2024 Yılı Emekliler Yılı Olacak

2024'ün "emekliler yılı" olarak ilan edildiğini hatırlatan Akbaşoğlu, emeklilerin alım gücünü artırma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Meclis'in Nisan ortasında çalışmalara başlayacağını ve bu tarihten önce olağanüstü bir toplanma beklemediklerini söyledi. Haziran sonu veya Temmuz başında emekliler başta olmak üzere tüm çalışanlar için alım gücünü artırıcı düzenlemelerin kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Ayrıca, emekli sayısının 16 milyona ulaştığını ve bayram ikramiyeleri ödemelerinin belirlenen bir takvim dahilinde gerçekleştirileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER