AB'de Elektrikli Otomobil Satışları Arttı

AB üyesi ülkelerde benzinli ve dizel elektrik satışları azalırken, elektrikli otomobil satışları ise artıyor.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde otomobil satışlarında tercihlerin değiştiği açıklandı. Kullanıcıların artık benzinli ve dizel araçlar yerine elektrikli araçlar tercih etmeye başladığı belirtilirken, artan elektrikli otomobil kampanyalarının ve geleceğe yönelik atılan adımların kullanıcıların tercihlerinde değişim nedeni olduğu açıklandı.

Bu yılın başlarından itibaren elektrikli araç satışlarının AB'de 985 bine yaklaştığını açıklayan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), her 5 araçtan bir tanesinin elektrikli araç olduğunu ve 5 araçtan 1 tanesinin elektrikli araç satışı olduğunu açıkladı. Elektrikli otomobillerin tercih edilmeye başladığını belirten ACEA, 985 bine yaklaşan satışların gelecekte daha fazla artmasını bekliyor.

Benzin Ve Dizel Tercih Edilemeyecek

2030 yılından itibaren Avrupa Birliği üyesi ülkelerde benzinli ve dizel araçların tercih edilmemesi bekleniyor. Artan elektrikli otomobil marka ve model sayısının etkili sebepler olduğu belirtilirken, kullanıcıların tercihlerinde elektrikli otomobillerin masraf ve bakımının daha kolay olmasının da çok önemli bir etken olduğu düşünülmekte.

Elektrikli otomobiller ile ilgili yapılan çalışmalarda AB'de yeni araç almayı düşünen kullanıcıların büyük bölümü benzinli ve dizel yerine elektrikli otomobilleri tercih edeceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER