Kandıra’daki KYK Yurtları Kapalı, Öğrenciler Çaresizlik İçinde!

Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na yeni başlayan öğrenciler, beklenmedik bir krizle karşılaştı. Kandıra’da KYK yurtlarının kapatılması, öğrenci ve velilerde büyük bir şok etkisi yarattı.

KYK Yurtları Kapalı, Öğrenciler İzmit’e Yönlendirilmiş

Okul kayıtları sonrasında KYK yurtlarına başvuran öğrenciler, Kandıra’daki yurtların kapalı olduğunu öğrendi. Öğrenci velisi, internet üzerindeki bilgilerin güncel olmadığını ve yurtların kapatıldığını belirterek, “Kandıra’ya geldiğimizde yurtların kapalı olduğunu gördük. Deprem yönetmeliğine göre kapatıldığını söylediler. Bu bilginin internette güncellenmemiş olması büyük bir sorun. Belediye ve Kaymakamlık bu durumdan habersiz. Bize İzmit’teki yurtlara yönlendirildik, ancak öğrenci İzmit’ten Kandıra’ya her gün nasıl gidecek?” dedi.

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Öğrenci ve veliler, yaşanan bu kriz karşısında yetkililerden acil çözüm talep ediyor. Kandıra’daki KYK yurtlarının tekrar faaliyete geçmesini isteyen veliler, eğitim sürecinin kesintiye uğramadan devam etmesini bekliyor. Bu durumda, öğrenciler ve aileler büyük bir mağduriyet yaşıyor ve yetkililerden hızlı bir müdahale bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER