DGS EK Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM sitesinde yerleştirme sonuçlarını görebilirsiniz. DGS on binlerce MYO mezunu için 4 yıllık fakülte kapısını açan bir araç.

DGS sınavı zor mu?


DGS sınavı üniversite giriş sınavı gibi kapsamlı bir çalışma gerektirmeyen sadece hız ve kıvrak bir zeka isteyen bir sınav. Çalışma -antreman elbette ki gerekli oluyor.
4 yıllık iyi fakültelere yerleşmek isteyenler mutlaka en az 6 ay programlı çalışmalı. Çünkü DGS kontenjanı az ve yerleşmeyi çok isteyenler çok çalışmakta... Özellikle İTÜ ODTÜ Boğaziçi ve Yıldız gibi üniversitelerde mühendislik okumak isteyenlerin matematik konusunda sıkıntısının olmaması gerekiyor.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Türkiye'de yükseköğretim belgesinde lisans tamamlama hakkı elde etmek isteyen adaylar için düzenlenen bir sınavdır. DGS, adaylara önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yapma fırsatı sunar ve bu sayede daha üst düzeyde bir eğitim almak isteyen adayı göstermek için önemli bir geçiş kapısıdır. İşte Dikey Geçiş Sınavı hakkında daha fazla bilgi: 1. Amaç ve Kapsam: DGS, önlisans programlarından (2 yıllık) lisans programlarına (4 yıllık) geçiş yapmayı adaylar için olasılıklar. Bu sınavların daha ileri düzeydeki eğitimlerini sürdürebilmelerine olanak tanır. 

İLGİLİ HABERLER