Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski: Rusya'ya Karşı Birleşmeliyiz

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş hakkında açıklamalarda bulunan Ukrayna lideri çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın ülkesine saldırdığını ve ülkesinde bir savaşın yaşandığını hatırlattı. Ukrayna topraklarında Rus askerlerinin bulunduğunu açıklayan Zelenski, Rusya tarafının Ukrayna'ya saldırmasının ardından Ukrayna'nın topraklarını korumak için hareket ettiğini ve bu savaşın halen devam ettiğini hatırlattı.

Rusya'nın füzeler ve tanklar ile Ukrayna devlet kurumlarını hedef aldığını ve sivilleri de vurduğunu belirten Zelenski, ortada acı bir tablonun olduğunu belirterek, uluslararası toplumun Rusya'ya karşı harekete geçmesi ve Rusya'dan korkmaması çağrısında bulundu.

Rusya Ve Ukrayna Savaşı Devam Ediyor

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın ne zaman biteceğinin Rus tarafı ile ilgili olduğunu belirten Zelenski, Rusya'nın "Şeytan" olduğunu belirterek, "Bizler ve sizler şeytana güvenemezsiniz. Şeytan güvenilmez" dedi.

Rusya'nın Ukrayna topraklarında hastaneler, okullar ve fabrikaları hedef aldığını, enerji ve su tesislerini vurduğunu hatırlatan Zelenski, Ukrayna topraklarının askerler ve sivil halk tarafından savunulduğunu belirterek, savaş ne kadar sürerse sürsün Rusya'ya karşı birlik olacaklarını belirtti. Zelenski, uluslarası toplumun Ukrayna'ya verdiği desteğin önemli olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER