Trump'a 454 Milyon Dolar Para Cezası Kesilmişti: Trump Temyize Gidiyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ve şirketine yönelik dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle yaklaşık 454 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmasının ardından, bu kararı temyize taşıdı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ve şirketine yönelik dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle yaklaşık 454 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmasının ardından, bu kararı temyize taşıdı. Trump'ın avukatları, Yargıç Arthur Engoron'un kararına karşı temyiz mahkemesine sundukları dilekçede, yargıcın yetkisini kötüye kullanıp kullanmadığı, yetkisini aşarak karar verip vermediği ve kararda herhangi bir hukuki veya olgusal hata olup olmadığının araştırılmasını talep etti.

BU PARANIN BİR DE FAİZİ VAR

Yargıç Engoron tarafından hükmedilen 355 milyon dolarlık para cezası, faizlerle birlikte 454 milyon dolara yükseldi ve Trump'ın ödemesi gereken miktarın her gün yaklaşık 112 bin dolar arttığı belirtildi. Temyiz Mahkemesi, Engoron'un kararını bekletme, ceza miktarını düşürme, cezayı değiştirme veya tamamen iptal etme yetkisine sahipken, Trump aleyhine bir karar çıkması durumunda, Trump'ın avukatlarının kararı bir üst mahkemeye taşıma hakkı bulunuyor.

Trump, çocukları ve Trump Organization adlı şirketi, anlaşmalar ve finansman sağlama evraklarında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırmakla suçlanıyor. Bu dava, 2 Ekim 2023'te başlamış ve 11 Ocak'ta sona ermişti. Trump'ın avukatları, dava sürecinde New York Başsavcısı Letitia James'in iddianamesinin yasal mekanizmasına itiraz etmiş ve Engoron'un önyargılarla karar verdiğini savunmuştu.

James'in iddianamesi, Trump'ın, 3 çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürerek, Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını ve 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, aynı zamanda 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep ediyordu.

Trump, davadaki ifadelerinde net varlığının birkaç milyar dolar olduğunu savunarak, mülk ve yatırımlarının yanı sıra yaklaşık 400 milyon dolar nakit parası olduğunu belirtmişti. Karşı karşıya olduğu hukuki süreçler arasında en maliyetlisinin Engoron'un kararı olduğunu belirten Trump, "mükemmel bir şirket kurduğu, bolca nakit, harika binalar, harika her şeyi elde ettiği" için cezalandırıldığından şikayet etmişti.

KAYNAK TRTHABER

İLGİLİ HABERLER