Tayvan: Ada Etrafında Yüzlerce Uçak Tespit Ettik

Çin ve Tayvan arasında son dönemde sular ısınıyor. Çin ve Tayvan'ın birbirlerine yönelik suçlamalarında ise artış var.

ABD'nin savaş gemilerinin Tayvan Boğazı'ndan geçmesinin ardından Çin'in Tayvan'a yakın bölgelere onlarca uçak, gemi ve insansız hava aracı gönderdiği açıklanmıştı. Bugün Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından son dakika gelişmesi olarak duyurulan açıklamada Ada etrafında Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na ait 103 savaş uçağının tespit edildiği ve Çin tarafından Tayvan'a yönelik tehditlerin arttığı açıklandı.

Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer, durumun yakından takip edildiğini ve Çin tarafından Ada'ya yönelik olarak olası bir saldırı girişimine hazırlıklı olunduğu belirtildi. Tayvan'a yönelik olası bir savaş durumunda Çin'e yanıt vereceklerini belirten Tayvanlı yetkililer, füzeler ve savaş uçakları dahil tüm savunma araçlarının Çin'e karşılık vermek için hazır bekletildiğini açıkladı.

Çin Ve Tayvan Uçakları Karşılıklı Devriye Geziyor

Sınır bölgesinde Çin ve Tayvan uçakları devriye gezerken, her iki tarafa ait savaş gemilerinin de günün neredeyse her saati aralıksız devriye gezdiği biliniyor.

ABD tarafından Çin'e yönelik yapılan açıklamalarda ise Tayvan'a yönelik olası bir saldırı girişiminde Amerikan askerlerinin Tayvan'ı koruyacağı ve Ada'ya asker gönderileceği açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER