Şok Edici Saldırı! İsrail, Lübnan'da Hamas Yetkilisini Füzeyle Vurdu!

İsrail'in son günlerde gerçekleştirdiği saldırılar zincirine bir yenisi eklendi. Lübnan'ın Sayda kentinde, İsrail ordusuna ait hava araçlarının düzenlediği saldırıda Hamas Hareketi yetkilisi Samir el-Hac hayatını kaybetti. Seyir halindeki araca yapılan füze saldırısında el-Hac'ın ölümünün yanı sıra, olayda 2 sivil de yaralandı.

Füze Saldırısında 2 Sivil Yaralandı

Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığı bilgilere göre, İsrail hava araçları Sayda'nın Ayn el-Helva Mülteci Kampı yakınlarındaki Hasbaya kavşağında bir aracı hedef aldı. Araç, iki füze ile vurulurken, Hamas yetkilisi Samir el-Hac olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırı sırasında benzin istasyonunda sırada bekleyen Nesim Nasr ve İman Avda isimli iki sivilin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının Yankıları Devam Ediyor

Bu saldırı, İran'ın Tahran'da düzenlediği suikastın ardından bölgede artan gerilimin bir yansıması olarak görülüyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da Hamas liderlerinden Haniye'nin Tahran'daki konutunda öldürüldüğünü açıklamıştı. İran ve Hamas, suikastı İsrail'e atfederken, Tel Aviv yönetimi konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER