Şehirler Yıkıldı, Fas'ta Ölü Sayısı 2 Bini Geçti

Afrika ülkesi Fas'ta meydana gelen 7 şiddetindeki depremin ardından her geçen saat yaralı ve ölü sayısı artıyor.

Hükümetin 7 şiddetindeki deprem sonrasında acil durum ilan ettiği Fas'ta ölü sayısı 2 bini geçti. Depremin ilk saatlerinde ölü sayısı önce 300 seviyelerinde sonra ise 600'e yakın olarak açıklanmıştı. Son dakika açıklamasında bulunan Fas İçişleri Bakanlığı, son ölü ve yaralı sayısının binlerle anılmaya başladığını ve giderek artış olduğunu duyurdu.

Fas ordusunun ve tüm güvenlik güçlerinin sahada olduğunu açıklayan bakanlık, 2 bini aşkın ölü sayısının artış gösterebileceğini ve yaralı sayısının net olarak bilinmediğini açıkladı. Birkaç farklı ülkeden Fas'a yardımların ulaştığını açıklayan bakanlık, gelecek saatlerde başta bölge ülkelerinden olmak üzere birçok ülkeden yardımın ulaşmasının beklendiğini paylaştı.

Deprem Nedeniyle Milyonlarca İnsan Sokaklarda Kaldı

Depremde yüzbinlerce konutun zarar gördüğü ve konutları zarar görmeyen kişilerin ise korku nedeniyle sokaklarda geceyi geçirdikleri açıklandı. Henüz çok sayıda insanın zarar gören konutları nedeniyle kalacak yer bulamadıkları belirtilirken, sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler yardımların ulaştırılması için yoğun çaba harcıyor.

Fas'a son saatlerde gıda yardımından temiz suya kadar birçok farklı yardım ürünü ulaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER