Olimpiyat Açılış Töreninde Tepki Çeken Propaganda! Avrupa Basını da Sessiz Kalmadı

Paris Olimpiyat Oyunları'nda LGBT propagandası büyük tepki topladı. Olimpiyat Komitesi'nin eşcinsel bireyleri geçit törenine dahil etmesi ve Olimpiyat meşalesini "Drag queen" olarak tanımlanan bireylere taşıtması, sosyal medyada geniş çaplı eleştirilere neden oldu.

Ayrıca, ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin "İsa'nın Son Akşam Yemeği" isimli tablosunun LGBT bireyleriyle canlandırılması da kabul edilemez ve saygısızca olarak nitelendirildi.

Olayın Detayları

Fransa'nın başkenti Paris, Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği etkinliğin açılış seremonisinde LGBT propagandası yapılması, tepkileri de beraberinde getirdi. Daha önceki olimpiyat açılış törenlerinde rastlanmayan bu görüntüler, spor oyunlarına gölge düşürdü.

İzleyici Tepkileri

Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly'nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende, 204 ülke sporcuları ve Mülteci Olimpiyat Takımı'nı taşıyan 85 tekne, Austerlitz Köprüsü'nden yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi'ne kadar geçit yaptı. Yağmur altında gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 bin kişinin izlediği açılış töreni, etkinlikler ve ünlü isimlerin sahne almasıyla devam etti.

LGBT Detayları

Olimpiyat tarihinde ilk kez, gösteriler bir stadyum yerine kentin sokaklarında düzenlendi. Dünyanın takip ettiği açılış törenindeki renkli anlarda LGBT propagandası yapıldı. Sanatçı Bizet'nin Carmen operasından "L'amour est un oiseau rebelle" (Aşk İsyankar Bir Kuştur) aryasını söylerken, 36 dansçı ve 18 akrobatın şovunda LGBT simgeleri sergilendi.

Tepkiler ve Eleştiriler

Sporseverlerin selamladığı anlarda düzenlenen defilede, sakallı kadınlar ve makyaj yapan kadın kıyafetli erkekler sahne aldı. Olimpiyat meşalesini taşıyanlar ise trans bireyler oldu. Bu detaylar, sosyal medyada geniş çaplı eleştirilere neden oldu.

Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" Tablou

Ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin 'İsa'nın Son Akşam Yemeği' tablosu da gösterilerde canlandırıldı. Ancak bu anlar için "Alay edildi" yorumları yapıldı. Avrupa basınından yapılan yorumlarda, "Bazı değerlerin kaybolması riski" olduğu ve "Kabul edilemez, saygısızca, rezilce" ifadeleri kullanıldı.

Daha Önce Görülmemiş

Tüm dünyanın canlı izlediği etkinlikte, kadın kadına ve erkek erkeğe ilişkinin normalleştirilerek sunulması rahatsızlık yarattı. Daha önceki olimpiyat açılış törenlerinde böyle bir durumla karşılaşılmamıştı.

İLGİLİ HABERLER