Joe Biden Dondurma Yerken Ramazanda Savaş Olmayacağı Müjdesini (!) Verdi

Joe Biden ve Netanyahu ateşkes konusund anlaştı. Ramazan ayında saldırı olmayacak.

ABD Başkanı Joe Biden, NBC kanalının "Late Night With Seth Meyers" programında yaptığı açıklamada, Gazze'deki durum hakkında önemli bilgiler verdi. Biden, Gazze'de devam eden çatışmaların ramazan ayı boyunca durdurulması konusunda İsrail ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Bu süre zarfında, tarafların esir takası da dahil olmak üzere barışçıl bir çözüme yönelik adımlar atması bekleniyor.

BİDEN İSRAİL'İN YAHUDİLER İÇİN GÜVENLİK ANLAMINA GELDİĞİNİ VURGULADI

Biden, bir siyonist olarak İsrail'in varlığının dünya genelindeki Yahudiler için güvenlik anlamına geldiğini vurgulayarak, İsrail ve Filistinlilerin barış içinde bir arada yaşama fırsatını değerlendirmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, geçici bir ateşkesin sağlanması halinde, İsrail'in güvenliğini ve Filistinlilerin bağımsızlığını garanti altına alacak bir iki devletli çözüme ulaşmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

Biden, Gazze'de ateşkesin ne zaman sağlanacağına dair yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik danışmanının kendisine bu hafta sonuna kadar bir ateşkesin mümkün olabileceğini söylediğini aktardı. ABD Başkanı, umutlarını gelecek pazartesiye kadar bir ateşkesin sağlanması yönünde belirtti.

Bu gelişme, bölgedeki gerilimin azaltılması ve kalıcı bir barışın sağlanması yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. Tarafların ramazan ayı boyunca gösterecekleri iyi niyet ve işbirliği, uzun süredir devam eden çatışmanın çözümüne katkıda bulunabilir.

İLGİLİ HABERLER