İngiltere Parlamentosu, Başbakan Rishi Sunak'ın önderliğinde sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı.


İngiltere Parlamentosu, Başbakan Rishi Sunak'ın önderliğinde sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı.Bu karar, sığınma talebinde bulunan birçok kişinin potansiyel olarak ülkeden sınır dışı edilmesine yol açabilecek yasal mücadelelerin önünü açacak.

İNGİLTERE SIĞINMACILARI SINIR DIŞI EDECEK

Sunak, İngiltere'ye düzensiz yollarla gelen sığınmacıları sınır dışı etmeyi hedefleyen bu tasarının, Manş Denizi'ni geçen küçük tekneleri durdurma çabalarının odak noktasında olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı James Cleverly, bu adımı "tekneleri durdurma planında bir kilometre taşı" olarak nitelendirdi.

Cleverly, sosyal medyada bir video paylaştı ve  "Ruanda'nın güvenlik yasa tasarısı parlamentodan geçti ve birkaç gün içinde yasalaşacak" dedi ve ekledi:

"Bu yasa, sahte insan hakları iddialarını kullanarak sınır dışı edilmeyi engellemek için yasayı suiistimal etmeye çalışanları durduracak. Bu yasa aynı zamanda İngiltere Parlamentosu'nun egemenliğini açıkça ortaya koyuyor ve hükümete Avrupa mahkemelerinin geçici engellemelerini reddetme yetkisi veriyor. İlk uçuşun yolunu açmak için gerekeni yapacağımızı söylemiştim ve bu taahhüdü yerine getirdik. Şimdi her gün uçuşları başlatmak için çalışıyoruz."

İLGİLİ HABERLER